12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de persoane înzăpezite, salvate de pe şoseaua de centură a Atenei

Mii de persoane înzăpezite, salvate de pe şoseaua de centură a Atenei

Echipe de salvare, inclusiv ale armatei elene, au lucrat toată noaptea dintre luni și marți pentru a evacua mii de persoane blocate în mașini pe o autostradă din Atena, după ce o furtună de zăpadă puternică a cuprins luni Grecia, acoperind capitala și provocând haos în trafic, informează Hotnews.

Peste 3.500 de persoane au fost evacuate până marți dimineață, unele dintre ele abandonându-și mașinile și plecând pe jos, dar aproximativ 1.200 de mașini au rămas blocate pe Attiki Odos, principala șosea de centură a capitalei, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou.

„Am avut o noapte foarte dificilă și un efort supraomenesc de evacuare este în curs de desfășurare pe Attiki Odos”, a declarat Oikonomou pentru televiziunea elenă.

„Ne aflăm încă într-o fază foarte dificilă, întrucât prognozele indică faptul că ne vom confrunta din nou cu dificultăți (meteorologice) peste puțin timp”, a adăugat el.

În timp ce temperaturile au scăzut peste noapte, soldații au împărțit alimente, apă și pături șoferilor, unii dintre ei fiind blocați în mașinile lor de peste 10 ore. Imagini televizate au arătat drumul și vehiculele acoperite de zăpadă.

Autoritățile au declarat ziua de marți zi de sărbătoare publică, închizând birourile publice și afacerile private, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor și benzinăriilor din zona metropolitană a Atenei și de pe unele insule.

Unele părți ale Atenei au fost afectate de întreruperi de energie electrică, iar operatorul de rețea a declarat că echipele lucrează pentru a restabili electricitatea.

Potrivit prognozelor, furtuna, denumită Elpida, va continua până miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS