18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIPS Teodosie contestă decizia de carantinare impusă la revenirea din Iordania

IPS Teodosie contestă decizia de carantinare impusă la revenirea din Iordania

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va contesta decizia de carantinare impusă după ce a revenit săptămâna trecută din Iordania, ţară aflată în zona roşie, precum și cele trei amenzi primite cu o zi în urmă pentru nerespectarea carantinei, după ce a mers să oficieze slujba, apoi a participat la două evenimente.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat, marţi, că IPS Teodosie va contesta decizia de carantinare, iar acţiunea va avea fi depusă la o instanţă din Bucureşti, scrie News.ro. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului va contesta, la o instanță din Constanța, şi cele trei amenzi primite de la poliție în cursul zilei de luni.
Reamintim că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de către polițiști de trei ori, luni, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente, scrie News.ro. Valoarea totală a amenzilor primite este de 3.000 de lei.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat printr-un comunicat postat pe Facebook, în care spune că amenzile date IPS Teodosie „sunt ilegale”:

  • „Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00.
  • Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.
  • În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.
  • Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”.

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că IPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal, precizând că decizia de carantinare a fost emisă de DSP deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS