12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare

ÎPS Teodosie a contestat decizia de carantinare

Avocații Arhiepiscopului Teodosie au contestat decizia DSP București și cer anularea ei, după ce ierarhul a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-COVID.

De când s-a întors din Iordania a oficiat slujbe religioase și a participat la evenimente culturale și abia marți a intrat în carantină la domiciliul său, palatul Arhiepiscopal Constanța. Împreună cu alți preoți, și ei în izolare, arhiepiscopul a oficiat liturghia marți dimineață de la paraclisul Palatului.

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie este în carantină de pe 20 ianuarie

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie este în carantină de pe 20 ianuarie. Cel puțin așa spune documentul eliberat de DSP București. El nu are voie să părăsească Palatul Arhiepiscopal pentru 10 zile. În aceeași situație mai sunt încă trei preoți care l-au însoțit pe ierarh în Iordania. Marți, toți patru au oficiat slujba din carantină, din Palatul Arhiepiscopal, potrivit Stirile Pro Tv.

Cei trei preoți, împreună cu Înaltul Ierarh au mers în Iordania pentru slujba de Bobotează pe stil vechi și susțin că la  întoarcerea în țară nu au fost înștiințați oficial de autorități despre carantină.

„Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni“

„Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană imputernicită și asumată pentru a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare, nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are realitate, adică nu există“, a precizat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Teodosie și-a făcut un test PCR în Iordania, cu mai puțin de 48 de ore înainte de îmbarcarea

Mai mult, au explicat oficialii de la Arhiepiscopia Tomisului, Teodosie și-a făcut un test PCR în Iordania, cu mai puțin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în avionul care l-a adus în România. Testul a ieșit negativ. Ca atare, sunt de părere aceștia, măsura carantinării nu ar fi trebuit să mai fie aplicată.

Arhiepiscopia Tomisului vrea să conteste cele trei amenzi

Cu toate aceste argumente, Arhiepiscopia Tomisului vrea să conteste cele trei amenzi pe care Înaltul Prelat le-a primit de la poliție și care totalizeză 3000 mii de lei. Ei spun că vor cere și anularea celor două avertismente date pe motiv că a încălcat legislația anti-COVID. Amenzile au fost aplicate după ce Teodosie a oficiat o slujbă în spațiul public, a mers la o festivitate legată de Ziua Unirii Principatelor și apoi la un eveniment cultural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS