22.9 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerii au atacat sistemul feroviar din Belarus pentru a opri transportul trupelor ruseşti

Hackerii au atacat sistemul feroviar din Belarus pentru a opri transportul trupelor ruseşti

Un grup de hackeri pretinde că a perturbat transportul trupelor ruseşti spre Ucraina, prin Belarus, în urma infectării cu ransomware a serverelor folosite de sistemul feroviar din Belarus, informează News.ro.

Belarusian Cyber-Partisans, grup de hackeri care se opune regimului Lukashenko, pe care-l şi numesc terorist, a anunţat pe Twitter că a atacat şi compromis cu ransomware sistemul naţional de cale ferată din Belarus.

Aceştia spun că au reuşit să cripteze un număr semnificativ de servere şi au distrus backup-urile pentru a încetini şi chiar a întrerupe transportul trupelor ruseşti pe calea ferată.

Experţii în securitate nu au confirmat atacul, însă spun că primele indicii arată că, într-adevăr, cineva a pătruns în reţeaua BelZhD şi că este prima oară când ransomware-ul este folosit într-o astfel de manieră.

Mai multe site-uri ale BelZhD nu funcţionează în prezent, afectând diverse servicii publice, precum achiziţionarea online a biletelor.

Conform mai multor surse, Rusia transportă trupe spre Ucraina, prin Belarus, către graniţa dintre cele două ţări. Oficialii din Belarus susţin că mutarea trupelor are loc în vederea unui exerciţiu militar comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS