11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateGreva angajaților STB, în cea de-a cincea zi

Greva angajaților STB, în cea de-a cincea zi

Greva angajaților de la societatea bucureșteană de transport în comun de suprafață intră în cea de-a cincea zi, deși a fost declarată ilegală de instanță.

Un număr de 148 de vehicule din totalul de 697 programate se aflau pe traseu luni dimineață, la ora 7.00, astfel:

  • 67 de tramvaie din 151 programate,
  • 62 de troleibuze din 86 programate,
  • 19 autobuze din 460 programate.

Duminică, peste 80% din salariaţi au refuzat să iasă pe trasee.

Primarul general, Nicușor Dan, consideră că numărul șoferilor și vatmanilor care și-ar relua activitatea ar fi mult mai mare dacă nu erau intimidați.

Reprezentanții angajaților cer o întâlnire cu membrii Consiliului de Administraţie al STB, singurul organism care poate decide o soluţie la actualul conflict de muncă.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu insistă că doar demisia directorului general ar permite încetarea conflictului de muncă.

De cealaltă parte, Adrian Criţ a avertizat că STB riscă insolvența și a cerut ca instituțiile statului să intervină astfel încât decizia judecătorilor să fie pusă în aplicare.

Conducerea metroului a respins zvonurile că protestul s-ar extinde și la Metrorex. Garniturile vor circula conform graficului existent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în...

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în 2021. Situațiile financiare vor fi aprobate în ședința de joi a Consiliului Local.

ȘTIRI GdS