3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate​NATO trimite nave și avioane de luptă în Europa de Est

​NATO trimite nave și avioane de luptă în Europa de Est

NATO va trimite mai multe nave și avioane de luptă în Europa de Est, pe măsură ce Rusia continuă să-și intensifice prezența la granița cu Ucraina, arată un comunicat postat, luni, pe pagina Alianței.

Potrivit comunicatului, Alianța își consolidează astfel prezența „descurajatoare” în zona Mării Baltice. O serie de membri ai alianței militare a celor 30 de state s-au oferit să pregătească trupe și echipamente militare. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și desfășoară avioane de război F-16 în Lituania. Spania trimite nave pentru a se alătura forței maritime permanente a NATO și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria. Franţa este pregătită să trimită trupe în Bulgaria, mai arată NATO.

„NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și a apăra toți aliații săi, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective”, a anunțat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS