11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferii STB nu vor să reia lucrul, deși greva lor a fost declarată ilegală

Șoferii STB nu vor să reia lucrul, deși greva lor a fost declarată ilegală

Primarul Nicuşor Dan a vorbit din nou despre situaţia grevei STV, după ce a avut o nouă rundă de negocieri la Primăria Capitalei cu reprezentanţii depourilor, informează Observatornews.

Edilul susţine că problemele identificate nu au făcut parte revendicările cu care sindicatul s-a dus la Consiliul de Administraţie STB. Nicuşor Dan anunţă o nouă rundă de negocieri la ora 18.00.

„Sunt recunoscător oamenilor care au venit. Din această discutie au rezultat mai multe probleme concrete cu care STB se confruntă. Ce este absurd este că aceste chestiuni nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la Consiliul de Administraţie STB.

Un al doilea lucru care a reieşit a fost o lipsă de comunicare în ierarhia administrativă a STB şi aici trebuie să lucrăm şi nu putem să o facem de pe o zi pe alta şi paralizând traficul. A reieşit aspectul de iraţional, pur şi simplu, oamenii care conduc depouri au o parte din această mişcare pe care nu înţeleg”, a declarat Nicușor Dan.

O nouă rundă de negocieri la ora 18.00

„Am stabilit ca diaogul, care este legal şi administrativ între Consiliul de Administraţie şi sindicat să aibă loc cât mai curând posibil, să existe voinţe din ambele părţi şi STB şi-a exprimat dorinţa de a avea dialogul, am transmis prin intermediul şefilor de autobaze şi depouri invitaţia pentru ca fiecare din colectivele de oameni să desemneze un reporezentant, membru de sindicat sau nu dar care să aibă mandat din partea oamenilor, pe care îi aştept la ora 18.00. Situaţia este în evoluţie. Solicitarea mea este de a avea o abordare raţională pentru o problemă care afectează viaţa multora”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Elementul de noutate este că oamenii care au venit cu un mandat din partea colectivului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS