24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul STB: Greva e ilegală. Cer în instanță suspendarea ei 

Directorul STB: Greva e ilegală. Cer în instanță suspendarea ei 

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a declarat joi dimineață, în contextul grevei spontane a șoferilor, că liderii de sindicat au speculat anumite aspecte și nu au luat în calcul situația reală.

El a făcut apel la angajați să își respecte obligațiile din contract și să iasă pe traseu. Totodată, Criț a subliniat că greva este ilegală și că va cere în instanță suspendarea acțiunii de protest, conform Digi24.

„Angajații noștri au contract colectiv de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să își îndeplinească obligațiile.

Vehiculele sunt mai curate, respectă programul de transport. Am deplasat proceduri de achiziție pentru vehicule electrice și infrastructură de cale de rulare. Condițiile de muncă sunt îmbunătățite.

Suntem deschiși dialogului. Angajații trebuie să știe că au și obligații. Bucureștenii nu trebuie să sufere.

„Această grevă este ilegală în condiții de pandemie“

Această grevă este ilegală în condiții de pandemie. Sunt documente care vor sta la baza unei plângeri penale și va fi contra unor lideri de sindicat. Angajații sunt manipulați de către sindicat.

Cred că angajații vor să își păstreze locul de muncă. Dacă vor majorări salariale trebuie să presteze activitatea.

Azi a ieșit un troileibuz de la Vatra Luminoasă. A fost sunat de liderii de sindicat și a trebuit să se întoarcă la depou.

La ora 8.00 ar fi trebuit să fie în trafic 1.400 de mijloace de transport. Acum circulă doar concurența care știe să eficientizeze.

„Vom sesiza tribunalul pentru suspendarea acestei greve ilegale“

La ora 9.00 vom sesiza tribunalul pentru suspendarea acestei greve ilegale.

Am discutat dimineață cu unii șoferi, unii vor să iasă dar nu sunt lăsați de alți angajați.

Am vorbit la telefon cu primarul general și cu viceprimarul care mă aștepta dimineața la ora 4.00. în Primărie.

Interesele sindicale trebuie să înceteze în această companie și consider că Vasile Petrariu va ruma calea lui Rădoi -(lider de sindicat la metrou – n.r.).

Sindialiștii nu au ajuns ieri la un consens după discuțiile cu o parte din Consiliul de Administrație. Azi îi invităm la ora 14.00 la discuții pe venituri și cheltuieli”.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață. Mii de oameni, care au plecat de acasă la prima oră, au rămas blocați în stațiile în care mijloacele de transport nu au mai ajuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS