14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac cibernetic asupra Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Vizează datele a 500.000 de persoane

Atac cibernetic asupra Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Vizează datele a 500.000 de persoane

Un atac de securitate cibernetică împotriva serverelor care găzduiesc informații deținute de Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a fost detectat în această săptămână.

Atacul a compromis date personale și informații confidențiale a mai mult de 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, inclusiv cele separate de familiile lor din cauza conflictelor, migrației și dezastrelor, persoanelor dispărute și familiilor acestora și persoanelor aflate în detenție. Datele provin de la cel puțin 60 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie din întreaga lume.

Cea mai presantă îngrijorare a CICR în urma acestui atac sunt riscurile potențiale care vin odată cu această încălcare – inclusiv informațiile confidențiale partajate public – pentru persoanele pe care rețeaua Crucii Roșii și Semilunii Roșii încearcă să îi protejeze și să asiste, precum și pe familiile acestora.

„Un atac asupra datelor persoanelor dispărute face angoasa și suferința pentru familii și mai greu de suportat. Suntem cu toții îngroziți că aceste informații umanitare vor fi vizate și compromise”, a declarat Robert Mardini, directorul general al CICR. „Acest atac cibernetic îi pune pe oamenii vulnerabili, cei care au deja nevoie de servicii umanitare, la un risc suplimentar.”

Crucea Roșie și Semiluna Roșie acționează pentru restabilirea legăturilor familiale

CICR nu are indicii imediate cu privire la cine a efectuat acest atac cibernetic, care a vizat o companie externă din Elveția, contractată de CICR pentru stocarea datelor. Nu există încă nicio indicație că informațiile compromise au fost scurse sau partajate public.

„Deși nu știm cine este responsabil pentru acest atac sau de ce l-au comis, avem de făcut acest apel”, a spus Mardini.

CICR, împreună cu rețeaua extinsă a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, conduce împreună un program numit Restabilirea legăturilor familiale, care urmărește reunirea membrilor familiei despărțiți de conflict, dezastre sau migrație. Din cauza atacului, am fost obligați să închidem sistemele care stau la baza activității noastre de restabilire a legăturilor cu familia, afectând capacitatea Mișcării Crucii Roșii și Semilunii Roșii de a reuni membrii familiei separați.

„În fiecare zi, Mișcarea Crucii Roșii și Semilunii Roșii ajută la reunirea în medie a 12 persoane dispărute cu familiile lor. Adică o duzină de reunificări vesele de familie în fiecare zi. Atacurile cibernetice ca acesta pun în pericol această muncă esențială”, a spus Mardini.

„Luăm această încălcare extrem de în serios.
Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri umanitari din întreaga lume pentru a înțelege amploarea atacului și pentru a lua măsurile adecvate pentru a ne proteja datele în viitor.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS