14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO universitate americană va plăti despăgubiri de jumătate de miliard de dolari victimelor abuzurilor sexuale

O universitate americană va plăti despăgubiri de jumătate de miliard de dolari victimelor abuzurilor sexuale

Universitatea Michigan a anunțat că va plăti aproape jumătate de miliard de dolari pentru a soluționa pe cale amiabilă plângerile de abuz sexual depuse împotriva unui fost medic sportiv al instituției de învățământ superior, informează Hotnews.

Nu mai puțin de 1.050 de plângeri au fost depuse împotriva universității în acest caz de persoane care i-au urmat cursurile de-a lungul mai multor decenii. Majoritatea victimelor au fost sportivi de sex masculin.

Universitatea a anunțat că înțelegerea la care s-a ajuns după doi ani de negocieri cu victimele și avocații lor va duce la soluționarea pe cale amiabilă a tuturor acuzațiilor formulate împotriva doctorului Robert Anderson, urmând ca ea să fie aprobată de consiliul de administrație al instituției și instanțe.

„Sperăm că această înțelegere să fie începutul procesului de vindecare pentru victime”, a declarat Jordan Acker, președintele consiliului de administrație al Universității Michigan.

Înțelegerea stipulează că 460 de milioane de dolari vor fi plătite celor 1.050 de reclamanți și alte 30 de milioane vor fi rezervate pentru plângeri ulterioare care pot fi depuse până pe 31 iulie 2023.

Anderson a fost doctorul mai multor programe sportive ale universității între 1966 și 2003, când s-a pensionat. El a murit în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS