11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul preşedinte ucrainean, acuzat de înaltă trădare, rămâne în libertate

Fostul preşedinte ucrainean, acuzat de înaltă trădare, rămâne în libertate

Un tribunal din Kiev a hotărât miercuri ca fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, un opozant al preşedintelui Volodimir Zelenski, acuzat de înaltă trădare, să rămână în libertate, potrivit presei ucrainene, relatează AFP.

Această hotărâre a fost anunţată de către judecătorul Oleksii Sokolov.

În urma acestei hotărâri, Petro Poroşenko, un miliardar, şi apropiaţi ai săi au cântat imnul naţional ucrainean în sala de judecată.

Parchetul ucrainean a cerut încarcerarea fostului şef de stat, în cazul în care acesta nu plăteşte o cauţiune în valoare de 30 de milioane de euro pentru a rămâne în libertate.

Judecătorul i-a cerut principalului opozant al preşedintelui Volodimir Zelenski să-şi predea paşapoartele, fără care nu poate părăsi Ucraina.

”Dragi prieteni, vă felicit”, a declarat în faţa presei miliardarul, înconjurat de soţia sa şi mai mulţi deputaţi din partidul său.

”Noi am venit aici pentru a arăta că nu ne este frică, că adevărul este de partea noastră”, a continuat Poroşenko, acuzându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski de faptul că a urzit proceduri judiciare împotriva sa, cu scopul de a se debarasa de un rival politic.

Câteva sute de susţinători ai lui Poroşenko au sărbătorit hotărârea justţiei în faţa sediului tribunalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS