34.3 C
Craiova
marți, 25 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Decizia renunțării introducerii certificatului verde la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății

Florin Cîțu: Decizia renunțării introducerii certificatului verde la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, marți seara că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, a adăugat Cîțu, potrivit Digi24.

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane.

„Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări“

Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde – n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă.

Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.

Alexandru Rafila a declarat că în plin val 5 al pandemiei acest certificat nu mai este o urgență

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu câteva zile că în plin val 5 al pandemiei, acest certificat nu mai este o urgență, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

„Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS