5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul zilnic de infecții cu coronavirus în Ungaria, la un nivel record

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus în Ungaria, la un nivel record

​Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus în Ungaria a crescut miercuri la un nivel record de 14.890, dar numărul pacienților tratați în spital a rămas la un nivel relativ scăzut, transmite Reuters.

Guvernul a transmis că varianta de coronavirus Omicron „se răspândește puternic”, alimentând valul de noi infecții, dar că oamenii pot evita simptomele grave dacă fac doza booster de vaccin contra Covid-19.

În Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori, 40.686 de persoane au murit până acum din cauza COVID-19.

În spitale sunt 2.645 de pacienți cu coronavirus, dintre care 208 sunt conectați la aparate de ventilație.

Nivelul restricțiilor este relativ redus, iar școlile funcționează normal în toată țara

Nivelul restricțiilor este relativ redus, iar școlile funcționează normal în toată țara, deși purtarea măștilor de protecție este obligatorie în unele locuri închise și în transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul a anunțat că pune la dispoziție o a patra inoculare contra COVID-19 pentru persoanele care o solicită, după o consultație la medic.

Puțin peste șase milioane de unguri au primit cel puțin două doze

„Dacă au trecut cel puțin patru luni de la cea de-a treia doză și cineva consideră că are nevoie de a patra doză, poate să o facă; iar dacă au trecut șase luni, îi recomandăm să o facă”, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat.

Puțin peste șase milioane de unguri au primit cel puțin două doze, iar 3,43 milioane au primit și o a treia, dar rata de vaccinare a țării rămâne în continuare în urma majorității țărilor occidentale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS