14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci bărbaţi, între care un interlop, reţinuţi

Cinci bărbaţi, între care un interlop, reţinuţi

Cinci bărbaţi, între care cunoscutul interlop Sandu Zamfir, zis Austrianu, au fost reţinuţi, marţi seară, în urma unor razii care au fost efectuate de poliţiştii prahoveni în două cartiere ale municipiului Ploieşti.

Potrivit Poliţiei Prahova, inculpaţii vor fi prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Aceştia au fost duşi la audieri după o acţiune cu forţe mărite a poliţiştilor în cadrul căreia au fost puse în executare şi nouă mandate de percheziţie domiciliară.

Acţiunile au avut loc în cartierele Mimiu şi Mihai Bravu din Ploieşti, peste 100 de poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică şi rutieră fiind implicaţi.

Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat trei percheziţii la locuinţele a două persoane bănuite de înşelăciune, furt de energie electrică şi infracţiuni la regimul rutier, iar doi bărbaţi au fost duşi la audieri.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal”, au transmis anterior Poliţia Prahova.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că persoana vizată în cauză este Sandu Zamfir, cunoscut drept Austrianu.

Celălalt bărbat este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier – conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat şase percheziţii domiciliare la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost duşi la audieri.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei”, anunţă IJP.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

De asemenea, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane. Astfel, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS