8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBobby Păunescu: „Acele imagini cu accidentul... Fără anunț, girofar și după împingi cu piciorul. E o tragedie națională”

Bobby Păunescu: „Acele imagini cu accidentul… Fără anunț, girofar și după împingi cu piciorul. E o tragedie națională”

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a criticat reacțiile autorităților în tragedia provocată de polițistul care a lovit mortal o fetiță de 11 ani pe trecerea de pietoni. Acesta se referă la intervenția ministrului de Interne pentru a transmite un mesaj de empatie și de siguranță a gestionării situației, amintind de mesajul premierului Nicolae Ciucă din aceeași zi a accidentului. Bobby Păunescu a comentat și reacțiile pe care le-a avut polițistul care a provocat accidentul cumplit.

„Acele imagini cu accidentul… , mi se pare că sunt atât de mic. Dar nu se poate așa ceva. Fără anunț, fără girofar și după aia împingi cu piciorul. Domne` , cât poți să fii de…?!”, a comentat Bobby Păunescu, duminică seara, la B1tv, profund impresionat de imaginile cutremurătoare care au făcut înconjurul țării în urma accidentului mortal provocat de un polițist în 13 ianuarie. Agentul a trecut în viteză pe trecerea de pietoni pe care se aflau două fetițe de 11 ani. Una dintre ele, Raisa, a murit pe loc după ce a fost lovită cumplit de mașină, iar cealaltă fetiță, tot de 11 ani, Marina, a fost rănită grav. Revolta oamenilor a fost provocată și de reacțiile hilare ale polițistului imediat după accident, care nu a făcut niciun gest de prim-ajutor, ci a și împins cu piciorul în trupul fetiței de pe carosabil. 

„Nu erau aprinse luminile. Poate se opreau copiii (dacă erau aprinse – n.red.). (…) Ce a spus ministrul de Interne? Că e o tragedie națională… Este liber. În cazul unui cântăreț care fuma marihuana, legal în multe state, l-au arestat și a fost la pușcărie. Acolo a murit un om.

De ce este important un ministru de interne?

Oamenii ăia sunt plătiți de cetățean tocmai să apere instituția și să apere cetățenul, nu să-l lovească. Acel om trebuie să vină să calmeze și să dea o notă de… Este o greșeală imensă, o tragedie națională.

Avem accidentele astea, avem nenorocirea de la Caracal. Suntem pe locul 4 in lume. Se întâmplă în permanență. Avem Bolintin. Dar mai avem o chestiune. Dacă nu se iau teste pentru copii, valul va porni de acolo. Și de acolo a pornit, o spun specialiștii, doctorii.

Dar revenind, toate se sparg în capul primului ministru și al președintelui României. Dânșii sunt obligați să faca ceva, pentru că trăim o tragedie națională. Pierderea acestei vieți e o tragedie națională. Șeful Poliției Române trebuie să aibă o poziție. Ministrul, oamenii trebuie să-și asume, să dea încredere populației. Au o importanță morală și etică imensă pentru societate. Am inteles cu comisia pentru încălzirea globală, nu mai puteam trăi fără ea… Dar drepturile copilului sunt călcate în picioare”, este de părere Bobby Păunescu.

România nu are o comisie de protecție a copilului

„Pe data de 13, când a avut loc nenorocirea, a transmis primul ministru mesaj, i-a cerut ministrului să vadă ce s-a întâmplat. Poate nu am găsit (reacția ministrului de Interne – n.red.). S-a făcut această comisie pentru evitarea sau accelerarea incălzirii globale. E important să reducem… Problema României e ca nu are o comisie de protecție a copilului, drepturile fundamentale ale copilului sunt încălcate în mod flagrant. Din clasa întâi, copilul bun este cel care stă cuminte și nu pune întrebări. Trebuie să pună întrebări, și îl citez pe academicianul Solomon Marcus. (…)

„Așa cum apare dl Arafat și nu dă testele copiilor, s-a dovedit că acest val pandemic a provenit de la școală, sigur, pentru că nu au fost testați. Problema este că, datorită măreței dezvoltări din ultimii 30 de ani, copiii rămân cu bunicii. Copii vin cu formă ușoară, dar aduc virusul la bătrâni”, a declarat Bobby Păunescu legat de starea de sănătate și siguranță a copiilor în școli în actualul val 5, provocat de Omicron, varianta de coronavirus foarte transmisibilă. 

Regizorul Bobby Păunescu, președintele ARMIS, a amintit din nou de rolul șefului Guvernului, a ministrului de Interne în rezolvarea și gestionarea situației provocate în urma accidentului.

„Primul ministru a comunicat ca orice lider, pe loc. E foarte important ce se face de acum încolo. Pentru că traficul de copii se întâmplă, suntem pe locul 4 în lume. Trebuie să-i protejam într-un fel. Noi trebuie să venim cu soluții. E clar, se vând copii,  organe, s-a dat chestia cu Caracal, e un proces… Suntem pe locul 4 în lume… (…)

Atât timp cât primul ministru, astăzi, se bucură de o creștere de popularitate, fiind și militar în rezervă, are posibilitatea de a face ceva. El trebuie sprijinit. Există suspiciunea că unii oameni au fost implicați, e clar că se vor opune. Sunt convins că și de la PSD, PNL, AUR și de peste tot, e vorba de copiii României. Trebuie să ne apărăm țara, viitorul țării – copiii”. (…) 

De asta e important să comunici, să vii să faci ceva. În fața unei asemenea tragedii nu mai contează niciun val. Din pacate, foarte puțini avem reacție.

Cât e de greu trebuie să ne uităm (la imaginile tulburătoare de după accident – n.red.). pentru că acest lucru nu mai trebuie să se întâmple. Dacă omul care trebuie să protejeze cetățeanul dă cu piciorul și e și liber… 

Cand vezi lucruri de genul ăsta, trebuie să iei atitudine. Suntem obligați să punem presiune pe autorități, in a face lucruri constructive. 

”E strigător la cer ce vezi acolo”

Serviciile, instituțiile care se ocupă cu așa ceva ar trebui să ancheteze. 

Primul ministru se bucură de o creștere a credibilității, ăsta e momentul în care poate să propună niște lucruri. Trebuie să faca niște lucruri. Am văzut în întâlnirea cu patronatele, cerută, ca să înțeleagă niște lucruri. Se implică, discută cu organismele legal constituite tocmai pentru dezvoltare. Sunt niște lucruri care lipsesc, protejarea cetățeanului român”, a mai declarat Bobby Păunescu, la B1tv.

În același timp, Bobby Păunescu a amintit de inițiativa parlamentarilor de la AUR pentru diaspora: „Dânșii au venit cu o inițiativă, dl Simion (AUR). Să se reducă birocrația pentru cetățenii români care trăiesc în străinătate și vor să se întoarcă în România. Birocrația e imensă. Să reducă birocrația necesară repatrierii. Ei au propus-o, e de apreciat… Are legătură cu 2022… Au venit din Opoziție, au văzut câte documente trebuie să facă românii ca să te repatriezi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS