7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate16 ianuarie - Ziua statului degeaba

16 ianuarie – Ziua statului degeaba

16 ianuarie – Ziua statului degeaba. Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare, notează Agerpres.

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi. Ziua în care putem sta degeaba. Ziua Statului Degeaba a fost este începând din 1973.

Această zi se referă literalmente la a nu face nimic. Acest lucru o plasează în rândul altor celebrări cu un iz suprarealist, cum ar fi #Ziuaîncarenucumperinimic.

Această zi a fost propusă pentru prima dată de regretatul editorialist american Harold Coffin. Intenţia a fost dea satiriza abundenţa de sărbători inutile, recent intrate în calendar.

Deoarece pentru a sărbători statul degeaba nu este nevoie de vreun efort, #NationalNothingDay poate fi şi despre celebrarea vieţii însăşi. Singurele limite în ceea ce priveşte modul în care este petrecută această zi sunt imaginaţia şi soldul bancar al celui care vrea să o marcheze.

#NationalNothingDay este un act de rebeliune

Un lucru este sigur: lumea modernă nu este blândă cu cei care vor să nu facă nimic. Oamenii se aşteaptă ca noi să ne implicăm, să muncim din greu şi să ne străduim în toate aspectele vieţii noastre. Ideea de a sta o zi degeaba în mod deliberat pare într-o anumită măsură una bizară.

O persoană obişnuită lucrează peste 30 de ore pe săptămână. Aceste ore nu includ toată munca neplătită pe care trebuie să o facă. Prin urmare, pentru unii dintre noi este o problemă să punem toate lucrurile cap la cap şi să terminăm tot ce avem de făcut.

În mod fundamental, #NationalNothingDay este un act de rebeliune. Ceea ce a început ca un comentariu ironic la adresa tuturor zilelor noi din an s-a transformat curând în ceva mai mult decât atât.

Ziua Statului Degeaba este în prezent o oportunitate de a ne lua puţin timp liber. Această zi este ocazia perfectă pentru a încetini puţin ritmul şi a face un bilanţ, potrivit daysoftheyear.com.

Citește întreg articolul pe Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS