18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie a câştigat despăgubiri la CEDO după ce a fost agresată de poliţie

O familie a câştigat despăgubiri la CEDO după ce a fost agresată de poliţie

Oamenii au sunat la numărul unic de urgență ca să fie apărați de un cumnat agresiv, însă polițiștii au încătușat victimele. La secție, au fost bătuți, iar uneia dintre femei i-a fost fracturat umărul. CEDO le-a acordat despăguburi între 3 și 10 mii de euro, informează TVR.

Pe 31 iulie 2016, fostul soț al uneia dintre surorile din familia Stamate a venit acasă la ele hotărât să facă scandal. Oamenii au sunat la poliție, dar când au început să stabilească aceștia cine sunt reclamanții, discuțiile au degenerat.

Liviu Stamate, mama lui şi trei surori au fost duși la secție pentru identificare. Acolo, a constatat CEDO, au fost bătuți, iar uneia dintre femei i-a fost fracturat umărul. A avut nevoie de peste trei luni de îngrijiri medicale.

Parchetul s-a ocupat de dosar, dar până la urmă acesta a fost clasat și niciun polițist nu a fost sancționat. Procurorii au considerat că reclamanții ar fi refuzat să-și dezvăluie identitatea și au fost agresivi verbal și fizic față de poliție.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis ca femeia cu umărul fracturat să primească de la statul român 10.000 de euro, iar ceilalți membri ai familiei Stamate, câte 3.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS