21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContabila unei primării, reţinută pentru delapidarea a 250.000 de lei

Contabila unei primării, reţinută pentru delapidarea a 250.000 de lei

Contabila primăriei din comuna Padina, judeţul Buzău, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru delapidare, după ce şi-ar fi însuşit din bugetul comunei aproape 250.000 de lei, informează News.ro.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie domiciliară la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare.  

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245.524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată.  

”Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale”, au transmis poliţiştii.  

Potrivit unor surse, femeia, contabila Primăriei Padina, obişnuia să îşi încaseze salariul lunar şi în contul personal, dar şi de la casieria unităţii, să îşi plătească zile de concediu neefectuate, deşi nu avea dreptul. De asemenea, femeia ar fi decontat bonurile de alimentare cu combustibil ale maşinilor familiei.   

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri. 

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS