16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul referitor la Teldrum va fi rejudecat la Tribunalul UE

Procesul referitor la Teldrum va fi rejudecat la Tribunalul UE

Liviu Dragnea a câștigat, joi, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, rejudecarea procesului referitor la Teldrum la Tribunalul UE. Fostul șef PSD contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum.

„1. Anulează Ordonanța Tribunalului Uniunii Europene din 12 mai 2020, Dragnea/ Comisia în măsura în care, prin această ordonanță, Tribunalul a respins ca inadmisibilă acțiunea formulată de domnul Liviu Dragnea în anularea scrisorii din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) din 1 octombrie 2018, în măsura în care, prin această scrisoare, OLAF i-a refuzat să îi acorde acces la documentele solicitate în scrisoarea sa din 22 august 2018.

2. Trimite cauza Tribunalului Uniunii Europene pentru a se pronunța asupra acestui capăt al cererii în anulare.

3) Respinge recursul în rest.

4) Domnul Liviu Dragnea și Comisia Europeană suportă propriile cheltuieli de judecată efectuate în cadrul prezentului recurs.

5. Rezervă costurile pentru restul”, se arată în hotărârea CJUE.

La prima instanță, Dragnea a pierdut

Tribunalul UE a respins ca inadmisibilă plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, prin care fostul președinte al Camerei Deputaților contesta de fapt un raport OLAF din 2018, care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupție Tel Drum.

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizi Tribunalului UE.

De asemenea, instanța europeană a hotărât că Liviu Dragnea va plăti cheltuielile de judecată.

Liviu Dragnea a recurs la finalul anului 2018 la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum. Președintele PSD a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra OLAF privind dosarul Tel drum.

Potrivit documentului, Liviu Dragnea a solicitat „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS