24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarantina persoanelor bolnave de Covid-19, redusă în Anglia la cinci zile

Carantina persoanelor bolnave de Covid-19, redusă în Anglia la cinci zile

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat joi o scurtare a perioadei de carantină a bolnavilor de Covid-19, în Anglia, de la şapte zile la cinci zile – în baza unui test negativ -, cu scopul de a ”minimiza” impactul acestor carantine asupra economiei, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Noi am reexaminat perioada de izolare a cazurilor pozitive (covid-19), pentru a ne asigura că măsurile în vigoare permit o maximizare a activităţii economice şi educative, de exemplu, şi că minimizează de asemenea riscul ca persoane contagioase să iasă din izolare”, a anunţat în Parlament Sajid Javid.

„Două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi”

Ministrul a citat date de la Agenţia britanică a siguranţei sanitare (UKHSA) şi a subliniat că ”aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi”.
Începând de luni, prin intermediul a două autoteste negative covid-19 la sfârşitul celei de a cincea zi şi la începutul celei de a şasea, persoanele bolnave de covid-19 pot ieşi din carantină. Carantina dura, până în prezent, timp de zece zile şi putea fi redusă la şapte zile în urma unui test negativ covid-19.

Guvernul premierului Boris Johnson este supus unor presiuni puternice să reducă durata carantinei la cinci zile

Guvernul premierului Boris Johnson este supus unor presiuni puternice să reducă durata carantinei la cinci zile – ca în Statele Unite -, având în vedere absenteismul masiv al persoanelor bolnave, care perturbă sectoare-cheie ca cel al îngrijirilor de sănătate, învăţământul sau al transporturilor.
Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa (peste 151.000 de morţi dn cauza covid-19), a înregistrat ”recorduri” de contaminări zilnice în ultimele săptămâni, atribuite variantei omicron a SARS-CoV-2.
Însă numărul cazurilor pozitive covid-19 pare că a început să scadă de câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS