24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50,7 grade Celsius - Temperatură record în Australia

50,7 grade Celsius – Temperatură record în Australia

Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraș de coastă a înregistrat o temperatură de 50,7 grade Celsius, informează Digi24.

Temperatura atinsă joi în Onslow, Australia de Vest, a egalat un record stabilit în 1962, în Australia de Sud. Însă acest record ar putea fi doborât în Onslow și zonele învecinate, pentru că temperaturile vor crește ușor în cursul zilei de vineri, relatează BBC.

Valul acesta de căldură extremă vine după ce Australia de Vest s-a confruntat luna trecută cu incendii mari de vegetație. Un incendiu izbucnit lângă Margaret River a pârjolit peste 6.000 de hectare de teren.

Biroul de Meteorologie a confirmat că Onslow a egalat recordul de temperatură la ora locală 14:26. Potrivit presei locale, temperatura medie în Onslow în această perioadă a anului este de 36,5 grade Celsius. Alte două orașe, Mardie și Roebourne, au înregistrat temperaturi de peste 50 de grade, tot joi.

Luke Huntington, de la Biroul de Meteorologie, a spus că o acumulare de aer cald în regiune a fost cauzată de lipsa precipitațiilor.

Meteorologii au anunțat temperaturi ușor mai crescute vineri, după care vor scădea treptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS