25.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateGrecia a aprobat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-Covid

Grecia a aprobat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-Covid

Comitetul Național de Vaccinare din Grecia a dat undă verde administrării celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid pentru persoanele imunocompromise și cele care suferă de boli cronice grave, anunță Hotnews.

A patra doză a vaccinului anti-Covid va fi administrată după a treia și va fi considerată un „booster” pentru cei imunocompromiși sau grav bolnavi.

Experții Comitetului Național de Vaccinare de la Atena au declarat că doza 4 va oferi o protecție sporită acestor persoane aflate în categoriile de risc pentru a dezvolta forme grave ale COVID-19.

Rata de vaccinare anti-Covid din Grecia rămâne în continuare sub media Uniunii Europene, doar 66,3% din populația totală a Greciei vaccinându-se cu schema inițială de două doze a unui vaccin anti-Covid în timp ce 35,3% din locuitorii țării au primit a treia doză „booster”.

EMA se opune administrării celei de-a patra doze

Agenția Europeană pentru Medicamente și-a exprimat în mod repetat dubiile față de demararea vaccinării cu doza 4 pentru populația generală, afirmând că aceasta nu ar fi o strategie sustenabilă.

O sursă din cadrul Comisiei Europene a declarat pentru Euractiv că datele de până acum arată că a treia doză ar putea oferi o protecție de 3 ori mai mare comparativ cu primele două, ceea ce ar însemna că doza „booster” ar putea oferi protecție timp de cel puțin 12 luni.

Însă CEO-ul Moderna Stephane Bancel a declarat că eficacitatea dozeleor booster împotriva COVID-19 va scădea probabil în timp și că persoanele ar putea avea nevoie de o a patra doză în toamnă.

Un studiu pe scară mică efectuat recent în Israel sugerează că doza 4 ar putea mări de cinci ori nivelul anticorpilor față de coronavirus.

Autoritățile israeliene au aprobat administrarea celei de-a patra doze pentru persoanele imunocompromise la sfârșitul anului trecut.

La începutul lunii ianuarie administrarea sa a fost extinsă și pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și personalul medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Studenții vor putea face și cursuri online din toamnă

Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face...

ȘTIRI GdS