11.2 C
Craiova
vineri, 20 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateDiana Şoşoacă, amendată cu 5.000 de lei pentru declaraţiile la adresa lui Raed Arafat

Diana Şoşoacă, amendată cu 5.000 de lei pentru declaraţiile la adresa lui Raed Arafat

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, să o sancţioneze pe senatoarea Diana Şoşoacă, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, pentru declaraţiile discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Aceasta îl trimitea în declaraţii pe Raed Arafat în ţara lui şi îl numea ”trădător”, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat oficial, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a decis sancţionarea senatoarei Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei.

Afirmaţiile pentru care aceasta a fost sancţionată sunt, potrivit CNCD: ”De ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”. 

CNCD arată că aceste declaraţii constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1, iar votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale.

De asemenea, a fost sancţionat şi Mihail Neamţu, cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

Afirmaţiile pentru care a fost sancţionat acesta sunt: ”vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbeşte corect română”, „sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român, care, potrivit CNCD, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din OG 137/2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Roşii umplute cu carne

Ingrediente: 8 roşii potrivite,250 g carne tocată,1 morcov fiert,1 ceapă,1...

ȘTIRI GdS