24.5 C
Craiova
miercuri, 6 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateCompania de transport naval Maersk anunţă alte întârzieri în lanţurile de aprovizionare

Compania de transport naval Maersk anunţă alte întârzieri în lanţurile de aprovizionare

Compania de transport naval Maersk şi-a avertizat marţi clienţii că are încă dificultăţi să transporte mărfurile la nivel global, în condiţiile în care atenuarea blocajelor durează mai mult decât anticipa, informează News.ro.

Pandemia a provocat o penurie de nave transportatoare de containere şi blocaje în porturi într-o perioadă de cheltuieli foarte mari ale consumatorilor, ceea ce înseamnă că sute de portcontainere stau inactive în afara porturilor.

”Din păcate, 2022 nu a început aşa cum am sperat”, a spus Maersk într-un aviz publicat pe pagina sa internet.

”Pandemia este încă puternică şi, din păcate, vedem noi focare care ne afectează capacitatea de a vă transporta încărcăturile”, a arătat compania, adăugând că se aşteaptă la o continuare a constrângerilor.

Cei mai mari timpi de aşteptare pentru navele transportatoare de containere care trebuie să descărce sau ridica mărfuri au fost pe Coasta de Vest a SUA, unde timpul de aşteptare în portul Long Beach din Los Angeles este în prezent între 38 şi 45 de zile, a spus Maersk.

Cu toate acestea, Maersk a remarcat că a avut loc recent o relaxare în Europa de Nord, unde portul Anvers din Belgia urma să reducă aşteptarea la aproximativ două zile în această săptămână, faţă de 10 zile din săptămâna precedentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS