13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul unei galerii de artă, reţinut pentru că şi-ar fi însuşit tablouri încredinţate spre vânzare

Administratorul unei galerii de artă, reţinut pentru că şi-ar fi însuşit tablouri încredinţate spre vânzare

Administratorul unei galerii de artă a fost reţinut sub acuzaţia că şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri ale unor pictori celebri – Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman – lăsate în custodie în vederea vânzării. Prejudiciul în acest caz este de peste 230.000 euro. Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională, informează News.ro.

”La data de 11.01.2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucuresti, şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false”, anunţă Poliţia Capitalei.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, un bărbat, administrator al unei galerii de artă, şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată – opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman – în vederea vânzării.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 euro. 

Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională.

Bărbatul a fost reţinut, iar cercetarile sunt  continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS