10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Guvernul anunță noi măsuri de sprijin în fața scumpirilor la energie

(VIDEO) Guvernul anunță noi măsuri de sprijin în fața scumpirilor la energie

​Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți noi măsuri pentru protejarea cetățenilor si firmelor împotriva creșterii facutilor la energie. Pentru facturile de acum, până la refacerea calculelor de către furnizori, acestea nu vor avea penalități. De asemenea, schema de sprijin se va prelungi și după 1 aprilie, a precizat șeful Guvernului.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/405509184593561

„Pentru garantarea eficientei masurilor de protecție a cetatenilor consumatori casnici urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități, conform HotNews.

TVA redus la 5% precum si compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 KWh/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA redus la 5% precum si compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

În domeniul agricol și al industriei alimentare, măsurile de sprijin vor fi lansate la 1 februarie

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale”, a declarat marți premierul Ciucă.
Premierul a spus că în domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare, măsurile de sprijin vor fi lansate la 1 februarie și vor fi menținute active până la data de 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS