21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de cazuri de COVID-19 în SUA

Record de cazuri de COVID-19 în SUA

Statele Unite ale Americii au anunţat luni 1,35 milioane de noi infecţii cu coronavirus, potrivit unui bilanţ Reuters, cel mai mare număr într-o singură zi pentru o ţară a lumii. Răspândirea variantei foarte contagioase Omicron nu dă semne de încetinire.

Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de cazuri la 3 ianuarie. Un număr mare de cazuri este raportat în fiecare luni, dat fiind că numeroase state nu fac raportări în weekend. Media pe şapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni la peste 700.000 de noi infecţii pe zi, notează marţi Reuters.

Recordul de cazuri noi a fost înregistrat în aceeaşi zi în care numărul de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 în ţară a atins de asemenea un maxim istoric, dublându-se în trei săptămâni.

Peste 136.604 de persoane au fost spitalizate cu COVID-19, depăşind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut.

Se caută un vaccin pentru varianta Omicron

În timp ce varianta Omicron este potenţial mai puţin letală, oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat că numărul mare de infecţii ar putea suprasolicita sistemul sanitar.

Creşterea cazurilor a perturbat funcţionarea şcolilor, confruntate cu absenţa personalului, a profesorilor şi şoferilor de autobuz.

Chicago a anulat cursurile pentru a patra zi în timp ce districtul şi profesorii nu au reuşit să cadă de acord cu privire la modul în care să gestioneze creşterea infecţiilor.

Oraşul New York a suspendat serviciul pe trei linii de metrou ca urmare a îmbolnăvirii a numeroşi muncitori, potrivit contului de Twitter al metroului. Planurile companiilor ca angajaţii să revină la lucru au fost de asemenea perturbate.

Decesele sunt în medie de 1.700 pe zi, în creştere de la aproximativ 1.400 în ultimele zile, dar în cadrul nivelurilor înregistrate la începutul acestei ierni.

Un vaccin anti-COVID-19 reproiectat să vizeze în mod specific varianta Omicron este probabil necesar, a declarat luni CEO-ul Pfizer Inc, Albert Bourla, adăugând că compania sa ar putea avea unul gata de lansare până în martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS