12.9 C
Craiova
luni, 16 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitatePremierul şi președintele Bulgariei, în carantină după ce au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv

Premierul şi președintele Bulgariei, în carantină după ce au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv

Premierul, președintele și mai mulți miniștri de rang înalt din Bulgaria au intrat în autoizolare după ce un participant la o reuniune de securitate la care au participat a fost testat pozitiv la coronavirus, a declarat marți un oficial din domeniul sănătății.

Inspectorul șef din sănătate, Angel Kunchev, a spus că toți participanții la Consiliul consultativ de securitate națională de luni erau sănătoși, dar că vor rămâne în autoizolare după ce președintele Parlamentului, Nikola Minchev, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

„Primul ministru va fi în carantină, așa cum prevăd regulile”

Alături de premierul Kiril Petkov și de președintele Rumen Radev, la reuniune au participat miniștrii de interne, de apărare și de finanțe, precum și un ministru adjunct de externe și membri de rang înalt ai principalelor partide politice.
„Primul ministru va fi în carantină, așa cum prevăd regulile”, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.
Petkov își va continua activitatea de la distanță, în timp ce atribuțiile sale care necesită prezență vor fi preluate de vicepremierul Kalina Konstantinova, a precizat guvernul într-un comunicat.

Bulgaria a înregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de infecții cu coronavirus

Bulgaria a înregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, în condițiile în care varianta Omicron s-a răspândit în cea mai puțin vaccinată țară din Uniunea Europeană.
Marți, țara de la sud de Dunăre, ce are 7 milioane de locuitori, a raportat 6.761 de cazuri noi și peste 800 de persoane au fost transportate la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Furt de 50.000 de euro, de la un fermier...

Doi hoţi au reuşit să blocheze activitatea unui fermier din comuna doljeană Moţeţei, după ce i-au furat GPS-urile utilajelor. Hoţii au fost susprinşi de camerele video montate în gospodăria fermierului, însă poliţiştii nu au reuşit să dea de urma lor. Valoarea GPS-urilor furate, fără care utilajele sunt nefuncţionale, este de 50.000 de euro.

ȘTIRI GdS