27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValorile de trafic de la ieșirea din țară, în creștere

Valorile de trafic de la ieșirea din țară, în creștere

Poliţia de frontieră a transmis că valorile de trafic de la ieșirea din țară sunt în creștere după finalizarea vacanței de iarnă, când românii se întorc în diaspora la muncă. Creșterea valorilor se înregistrează în special la graniţa cu Ungaria, unde măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor vor fi menţinute şi în zilele următoare.

„La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au fost luate toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră. Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate sunt suplimentate cu personal arterele de control pe sensul de ieşire ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de călătorie.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României, potrivit News.ro.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile specifice aproximativ 840.000 persoane, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare – 825.000 persoane, mai spune sursa citată

Deoarece în perioada imediat următoare se preconizează o creştere a traficului la graniţa de vest, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier.

Pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac-Nagylak, P.T.F. Nădlac II-Csanadpalota, P.T.F. Turnu-Batonnya, P.T.F. Vărşand-Gyula; Pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta-Mehkerek, P.T.F. Borş-Artand, P.T.F. Borş II-Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai-Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-Letavertes; Pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima; Pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad-Kiszombor

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS