11.6 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitatePersoană carantinată, cercetată pentru că a încercat să mituiască jandarmii

Persoană carantinată, cercetată pentru că a încercat să mituiască jandarmii

O persoană din judeţul Buzău este cercetată în stare de libertate pentru dare de mită, aceasta fiind denunţată şi prinsă în flagrant în timp ce încerca să dea bani unor jandarmi pentru a nu o sancţiona pentru nerespectarea măsurilor de carantinare, informează Direcţia Generală Anticorupţie, citată de Agerpres.

„În data de 5 ianuarie, poliţiştii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani unor lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancţionare în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARS-COV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene.

Constatarea infracţiunii flagrante s-a realizat în urma denunţului formulat de cei doi lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău. Aceştia au sesizat fapta la DGA – SJA Buzău, iar sub coordonarea procurorului de caz a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a persoanei în cauză” , se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză ar fi încălcat în mod repetat prevederile deciziei de carantinare, numai în ziua de 5 ianuarie fiind sancţionată contravenţional de alte două ori pentru acest fapt, drept urmare Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nu am muncit degeaba! SCM Craiova a tras din...

SCM Craiova și Dunărea Brăila au oferit, miercuri seară,...

ȘTIRI GdS