32.9 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi români și doi turci, prinşi cu teste Covid false la PTF Vama Veche

Doi români și doi turci, prinşi cu teste Covid false la PTF Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au depistat doi cetățeni români și doi cetățeni turci care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a evita măsura carantinării, informează G4Media.

”În cursul zilei de 06.01.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni români și doi cetățeni turci, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani, călătorind cu un autoturism. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Garda de Coastă.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanţa, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu respecta condițiile de fond, iar datele înscrise în ele nu sunt reale, a mai transmis Garda de Coastă.

În prezent, polițiștii de frontieră constănţeni efectuează verificări față de cele patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alertă privind oferte false de vacanțe. Site-uri turistice oficiale...

Cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie...

ȘTIRI GdS