16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia a reluat furnizarea de gaze naturale către România, prin Ucraina

Rusia a reluat furnizarea de gaze naturale către România, prin Ucraina

Rusia a reluat furnizarea de gaze naturale către România prin Agenția Ucraineană de Transport de Gaze, a declarat miercuri operatorul de stat ucrainean de transport de gaze TSOUA, potrivit Reuters.

Gazprom din Rusia a suspendat tranzitul de gaze către România prin Ucraina în aprilie anul trecut și de atunci a furnizat gaz prin conducta turcească.

TSOUA a spus într-un raport că un total de 152 de milioane de metri cubi de gaze vor fi transportate în România în ianuarie.

Compania a declarat, săptămâna trecută, că volumul de gaz rusesc transportat prin Ucraina către Europa a scăzut cu 25% în 2021, reducând principalul flux de venituri pentru economia ucraineană aflată în dificultate într-o perioadă de tensiuni sporite cu Rusia.

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au deteriorat după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au deteriorat după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și izbucnirea războiului în estul Ucrainei. Moscova dezvoltă, de asemenea, alte modalități de a transporta gaze către Europa, amenințând fluxul de venituri de 2 miliarde de dolari al Ucrainei în 2020.

Kievul a acuzat Rusia că a întrerupt aprovizionarea cu gaze prin Ucraina pentru a crește prețurile și a face presiuni asupra Uniunii Europene pentru a certifica o altă conductă – Nord Stream 2, care este gata să pompeze gazul rusesc în Europa, ocolind Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a negat că Rusia a încercat să umfle prețurile și spune că Nord Stream 2 ar putea ajuta la calmarea piețelor prin creșterea ofertelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS