19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO gravidă depistată cu Covid-19, a plecat în vacanţă în loc să stea în carantină

O gravidă depistată cu Covid-19, a plecat în vacanţă în loc să stea în carantină

O tânără gravidă din Botoșani, care a fost depistată cu Covid-19, a refuzat să stea în carantină și a plecat în vacanță în Africa, după ce și-ar fi făcut un alt test la un laborator din București, al cărui rezultat a fost negativ, informează Observatornews

Monitorul de Botoșani scrie că femeia de 34 de ani a mers la spital cu simptome Covid la începutul lunii decembrie. Testul PCR a rezultat pozitiv, motiv pentru care medicii i-au spus că trebuie să rămână 14 zile în izolare la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie pentru supravegherea bolii şi tratament. 

Test negativ la o clinică privată din București

Femeia a ignorat recomandările medicilor și a mers la București, unde a obținut de la o clinică privată un rezultat negativ la un test PCR. Câteva ore mai târziu, ea a plecat în vacanță în Africa.

Între timp, DSP Botoșani a constatat, în cadrul anchetei epidemiologice, că tânăra nu este la domiciliu și că a părăsit țara. 

Întoarsă din Africa, tânăra a fost găsită din nou pozitivă la Covid-19

La întoarcerea din vacanța exotică, femeia, gravidă în 17 săptămâni, a ajuns din nou la spital, de această dată la Maternitate, din cauza unor dureri. Când i s-au întocmit actele pentru internare, cadrele medicale au constatat că aceasta figura ca fiind pozitivă şi că era în perioada de 14 zile de izolare.

Tânăra a fost testată încă o dată, iar rezultatul a ieșit din nou pozitiv, motiv pentru care i-a fost stabilită o nouă perioadă de izolare. Polițiștii au deschis dosar penal, atât pe numele ei, cât și al laboratorului din București.

„Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS