16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ministrul Sănătății spune că nu există nicio impunere de utilizare a unor măști scumpe 

(VIDEO) Ministrul Sănătății spune că nu există nicio impunere de utilizare a unor măști scumpe 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu există nicio impunere privind folosirea unui anumit tip de măști și că este vorba doar despre înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/607369283684630

CNSU a decis miercuri că în România redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile, iar aceasta trebuie să fie doar tip medical sau FFP2.

La finalul ședinței de guvern, ministrul Rafila a spus că măsura a fost luată pentru o perioadă limitată de timp, susținând că nu este vorba despre impunerea unui tip de mască, conform HotNews.

„Cine doreste poate utiliza și alte tipuri, precum FPP 2“

„Cine doreste poate utiliza și alte tipuri, precum FPP 2, asta nu înseamnă că impune cineva acest tip de mască. E vorba doar de înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente sau ineficiente”, a afirmat Rafila.
Întrebat dacă vor fi sancționați cei care vor purta măști textile în loc de măști chirurgicale, Rafila a spus că vor fi gândite și sancțiuni dacă va fi nevoie: ”Nu ne-am gândit la ce ar putea păți. O astfel de recomandare e o chestiune de bun simț. O să ne gândim și la sancțiuni dacă e nevoie”.

În valul 5 al pandemiei, România va avea între 800.000 și 1 milion de cazuri

El a spus că autoritățile estimează că în valul 5 al pandemiei România va avea între 800.000 și 1 milion de cazuri de COVID-19:
„Am văzut țări cu rată foarte mare de vaccinare, cu sute de mii da cazuri pe zi. Numărul de cazuri poate pune o problemă legată de funcționarea sistemului de sănătate”, a spus ministrul Sănătății.
Secretarul de stat Raed Arafat prezintă noile măsuri luate de CNSU prin decizia de prelungire a stării de alertă în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS