10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsrael: Un deținut este în greva foamei de 140 de zile

Israel: Un deținut este în greva foamei de 140 de zile

Un deţinut palestinian din Israel se află în greva foamei de aproape 140 de zile, transmite dpa, citat de Agerpres. Eliberarea acestuia a fost cerută de gruparea militantă Jihadul Islamic.

Duminică, un purtător de cuvânt al spitalului Assaf Harofeh, din apropiere de Tel Aviv, a confirmat că starea lui Hisham Abu Hawash este gravă. Însă, a dezminţit că viaţa acestuia este în pericol.

Violențele ar putea fi reluate în Fâșia Gaza

Jihadul Islamic a ameninţat sâmbătă că va pune capăt încetării focului în Fâşia Gaza. Asta dacă Israelul nu îl pune în libertate pe Abu Hawash. Conform relatărilor din presă, acesta se află în aşa-numita ”detenţie administrativă” începând din octombrie 2020. Această formă de detenţie îi permite statului Israel să reţină persoane pentru cel mult şase luni fără a le pune oficial sub acuzare.

Potrivit media palestiniene, Hisham Abu Hawash este apropiat de Jihadul Islamic. În ultimele zile au fost difuzate pe social media imagini în care acest deţinut apare extrem de slăbit.

Organizaţia israeliană ”Medici pentru drepturile omului” a scris pe Twitter că unul dintre membrii săi l-a consultat pe Hisham Abu Hawash.

Citește și: Mii de craioveni au rămas fără apă caldă și căldură

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS