17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Patru persoane care au încălcat regulile COVID, supuse la o defilare a rușinii

(VIDEO) Patru persoane care au încălcat regulile COVID, supuse la o defilare a rușinii

Chinezii care încalcă regulile de izolare sunt supuși la o defilare a „rușinii” , unde poartă pancarte cu numele lor, scrie Daily Mail.

Jandarmii din Jingxi, sudul Chinei, au defilat pe străzile orașului cu patru persoane care au încălcat regulile anti-COVID-19, a informat media de stat. Practica defilării infractorilor cu scopul de a-i umilii în public fusese interzisă în China, însă, a fost din nou adoptată în vederea eforturilor de a implementa politica „zero Covid”, scrie The Guardian.

Cei patru bărbați erau acuzați că făceau trafic de persoane, transportând oameni peste granițele Chinei care au fost închise pentru a combate pandemia. Marți, cei patru au fost plimbați pe străzi de poliție, purtând costume de protecție antichimică și pancarte care afișau numele și pozele lor.

Publicația de stat Guangxi a spus că evenimentul a avut scopul de a descuraja „infracțiunile din zona frontierei”. Mai mult, polițiștii chinezi au folosit tuburi de vopsea pentru a scrie infracțiunile de care cei patru suspecți sunt acuzați pe pereții caselor infractorilor.

Practica defilării infractorilor era des aplicată în timpul Revoluției Culturale din China (1966-1976) a fost interzisă de mult timp, iar ziarul Beijing News, afiliat cu Partidul Comunist, a scris că incidentul din Jingxi „încalcă grav spiritul legii și nu poate fi permis să se întâmple din nou”.

Anul trecut, un bărbat din China a fost legat de un copac drept pedeapsă pentru că și-a cumpărat țigări în timpul carantinei generale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS