16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecorduri de cazuri noi de Covid în SUA și Europa

Recorduri de cazuri noi de Covid în SUA și Europa

În loc de „valul Omicron”, mai bine l-am numi “valul tsunami”. Asta spune ministrul francez al sănătății, după ce în Hexagon s-au înregistrat peste 200.000 cazuri noi de Covid, în 24 de ore.

Este un record național și european. Iar peste ocean, americanii au raportat cel mai mare bilanț al noilor infectări de la începutul pandemiei: peste 512.000, în 24 de ore, conform Stirile Pro Tv.

Polonia a înregistrat un record sumbru

Și Polonia a înregistrat un record sumbru – peste 790 de decese asociate SARS-COV-2, în 24 de ore. Peste trei sferturi dintre victime erau nevaccinate.

În Statele Unite, numărul de infectări creşte

În Statele Unite, numărul de infectări creşte, dar nu sunt suficiente teste rapide. Cozi uriaşe s-au format, în ultimele zile, la centrele de testare pentru Covid.

Peste 512.000 de noi cazuri de Covid au fost înregistrate în Statele Unite miercuri – de departe cel mai ridicat bilanţ zilnic raportat vreodată peste ocean. Totuşi, autorităţile spun că aici ar putea fi incluse un numar considerabil de cazuri anterioare, pentru că multe centre de testare au fost închise în perioada Crăciunului, şi rezultatele au fost trimise cu întârziere.

Însă media creşterii numărului de infecţii într-o săptămână, în America, a ajuns la cel mai înalt nivel, anul acesta – aproape 254.500!

Recordul zilnic înregistrat de Franţa este şi un record pentru întreaga Europă

Recordul zilnic înregistrat de Franţa este şi un record pentru întreaga Europă – peste 200.000 de noi cazuri în 24 de ore.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a vorbit despre un val tsunami și a avertizat că la începutul lunii viitoare Franţa ar putea trece de 250.000 de teste pozitive pe zi!

Parisul a anunţat noi restricţii, dar le-a amânat până după Revelion. Purtarea măştii de protecţie va fi din nou obligatorie în aer liber şi oamenii vor munci de acasă cel puţin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil. Cluburile de noapte vor rămâne închise, în ianuarie, pentru cel puţin încă trei săptămâni.

Fiecare zi, înseamnă un record în privinţa noilor infectări în Marea Britanie

Fiecare zi, înseamnă un record în privinţa noilor infectări în Marea Britanie. A ajuns la aproape 129.500, în 24 de ore. Guvernul a decis că nu este nevoie de noi restricţii, cel puţin până la Anul nou. Pentru că, spune premierul Boris Johnson, campania de vaccinare a permis Angliei să menţină pandemia sub control.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Îmi pare rău să o spun, dar majoritatea covârşitoare a celor care ajung la terapie intensivă în spitalele noastre sunt persoane nevaccinate cu doza booster. Dacă nu eşti vaccinat, riscul să ajungi în spital (bolnav de Covid) este de 8 ori mai mare. Vaccinaţi-vă cu doza booster pentru protecţia voastră şi bucuraţi-vă de Anul nou, dar cu prudenţă!”

Polonia a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate cu Covid, din aprilie – 794. Şi mai mult de trei sferturi dintre cei care au murit nu erau vaccinaţi. Cu o rată a vaccinării de 55%, Polonia se numără printre codaşii din Uniunea europeană la imunizare anti-Covid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS