22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA au înregistrat un număr record de noi cazuri Covid-19

SUA au înregistrat un număr record de noi cazuri Covid-19

SUA au înregistrat marți un record de cazuri noi confirmate într-o singură zi, respectiv 512.553, ceea ce reprezintă cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei de Covid-19, conform datelor centralizate de Johns Hopkins University.

Recordul anterior era de 294.015 și data din 8 ianuarie 2021, relatează The Guardian.

Numărul real de cazuri confirmate ar putea fi și mai mare

Numărul real de cazuri confirmate ar putea fi și mai mare, având în vedere că multe centre de testare au fost închise sau și-au redus capacitatea în perioada Crăciunului, mai notează sursa citată.

În ultima săptămână, media a fost de 267.000 de cazuri, potrivit New York Times.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va continua să crească în întreaga lume

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va continua să crească în întreaga lume din cauza variantei Omicron, a avertizat duminică doctorul Anthony Fauci, șeful echipei de combatere a pandemiei de la Casa Albă, îndemnându-i pe americani să nu lase garda jos pe motiv că această tulpină este mai puțin periculoasă.

“Dacă avem mult mai mulți oameni infectați cu forme mult mai puțin gave, asta, într-un fel, ar putea anula efectul pozitiv al faptului că noua tulpină este mai puțin periculoasă”, a declarat Fauci la emisiunea ABC ”This week”, îndemându-i pe americani să se vaccineze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS