17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateRecord de infectări cu SARS-CoV-2 în Franța, Marea Britanie și Portugalia

Record de infectări cu SARS-CoV-2 în Franța, Marea Britanie și Portugalia

Franţa, Marea Britanie şi Portugalia au raportat marţi niveluri record ale numărului zilnic de cazuri noi de Covid-19, în timp ce Turcia a emis un avertisment privind răspândirea Omicron.

În Franţa, numărul de cazuri noi de Covid-19 a atins marţi 179.807, cel mai ridicat nivel de la declanşarea pandemiei. Recordul anterior, de 104.611 cazuri, a fost atins sâmbătă.

Marea Britanie a raportat marţi un record de 129.471 de cazuri noi de Covid-19

Marea Britanie a raportat marţi un record de 129.471 de cazuri noi de Covid-19, la o zi după ce premierul Boris Johnson a declarat că nu va introduce noi restricţii anul acesta pentru a limita răspândirea variantei Omicron, potrivit news.ro.

Johnson a declarat luni că nu va introduce noi restricţii în Anglia, dar miniştrii săi au îndemnat oamenii să sărbătorească Anul Nou cu precauţie şi au avertizat că regulile ar putea fi înăsprite dacă sistemul de sănătate ar fi expus riscului de eşec.

Guvernul britanic gestionează restricţiile de izolare pentru Anglia, care găzduieşte cea mai mare parte a populaţiei Marii Britanii. Autorităţile deconcentrate din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord şi-au înăsprit deja regulile, la fel ca şi alte ţări europene care se confruntă cu o creştere a cazurilor Omicron. Cel mai mare record britanic al infecţiilor zilnice a fost de 122.186 pe 24 decembrie.

Datele de marţi nu includ cifre pentru Scoţia şi Irlanda de Nord

Datele de marţi nu includ cifre pentru Scoţia şi Irlanda de Nord din cauza diferenţelor în practicile de raportare în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cele 12.378 de cazuri raportate pentru Ţara Galilor includ date care ar fi fost raportate în mod normal în zilele precedente.

Portugalia a raportat marţi un record de 17.172 de noi infecţii cu coronavirus

Portugalia a raportat marţi un record de 17.172 de noi infecţii cu coronavirus, deşi numărul este de aproximativ jumătate din nivelul celei mai grave creşteri de la începutul anului, iar spitalizările au reprezentat o parte şi mai mică din aceasta.

Datele oficiale au arătat că varianta cu răspândire rapidă Omicron reprezintă deja 61,5% din toate cazurile noi din ţară, care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva Covid-19 din lume, cu aproximativ 87% din populaţia sa de 10 milioane complet vaccinată.

Noile cazuri zilnice de coronavirus din Turcia au depăşit marţi numărul de 30.000

Noile cazuri zilnice de coronavirus din Turcia au depăşit marţi numărul de 30.000, pentru prima dată după 19 octombrie, potrivit datelor oficiale, iar ministrul Sănătăţii a avertizat cu privire la răspândirea rapidă a variantei Omicron.

Turcia a înregistrat marţi 32.176 de cazuri şi 184 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Numărul de cazuri de marţi este cel mai mare din 12 octombrie.

Numărul zilnic de cazuri din Turcia a fost sub sau de aproximativ 20.000 în decembrie, în scădere de la aproximativ 30.000 în octombrie. Noile infecţii au crescut însă cu 30% luni, ajungând la peste 25.000.

”Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, se vede că intrăm acum pe o tendinţă de creştere”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter, îndemnându-i pe turci să se vaccineze şi să primească şi vaccinuri de rapel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS