20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIPJ Dolj desfăşoară campania „Sărbătorile se petrec în familie. Tu ştii unde este copilul tău?”

IPJ Dolj desfăşoară campania „Sărbătorile se petrec în familie. Tu ştii unde este copilul tău?”

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secției 1 Poliție Craiova au desfășurat miercuri, 29 decembrie, o activitate de informare, în cadrul campaniei „Sărbătorile se petrec în familie. Tu ştii unde este copilul tău?”.

Activitățile s-au desfășurat în Târgul de Crăciun, în Orășelul copiilor și zona patinoarului din municipiul Craiova, unde copiii și părinții întâlniți au primit pliante cu sfaturi ce privesc siguranța minorilor în perioada sărbătorilor de iarnă, la colindat, dar și informații despre utilizarea materialelor pirotehnice.

Campania se desfășoară în perioada 20 decembrie 2021 – 07 ianuarie 2022 și urmărește conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă de acasă ori din centrele de ocrotire, precum și informarea părinților și tutorilor legali despre necesitatea menținerii unei relații strânse cu copiii și a unei bune comunicări pentru rezolvarea conflictelor și problemelor specifice vârstei lor.

Plecările sunt în legătură strânsă cu sfera emoțională: neînțelegeri cu părinții, interdicții, nevoia de a atrage atenția, respectiv relațiile amoroase, iar în cazul copiilor instituționalizați se adaugă și dorința de a nu mai respecta un program de activități sau regulamentul de ordine interioară.

Pentru sărbători liniștite și în siguranță, polițiștii recomandă menținerea unei comunicări bune cu copiii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor. De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență, iar părinții trebuie să cunoască anturajul acestora, preocupările și locurile pe care le frecventează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS