10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva Delta

Infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva Delta

Oamenii de știință din Africa de Sud susțin că infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului.

Studiul făcut de sud-africani (neevaluat încă de cercetătorii oamenii de știință independenți) arată că persoanele infectate cu Omicron, în special cele vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta.

Studiul a fost efectuat pe 33 de persoane vaccinate și nevaccinate

Studiul a fost efectuat pe 33 de persoane vaccinate și nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud, scrie Reuters.

În timp ce autorii au constatat că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori în 14 zile de la infectare, aceștia au mai constatat și faptul că a existat o creștere de 4,4 ori a acțiunii neutralizante contra variantei Delta.

„Creșterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate avea ca rezultat scăderea capacității variantei Delta de a reinfecta aceste persoane”, spun cercetătorii.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute, a precizat: „Dacă Omicron a fost mai puțin patogen, așa cum arată experiența sud-africană, „acest lucru va ajuta la eliminarea virusului Delta. Dacă se va dovedi că așa este, perturbările vieții noastre provocate de Covid-19 se vor diminua”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS