16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia a confirmat primul deces din cauza Omicron

Australia a confirmat primul deces din cauza Omicron

Australia a confirmat luni primul deces din cauza noii variante Omicron a COVID-19, pe fondul unei noi creșteri a numărului de infecții zilnice, însă autoritățile s-au abținut să impună noi restricții, afirmând că ratele de spitalizare au rămas scăzute, transmite Reuters.

Decesul, un bărbat în vârstă de 80 de ani ce avea și alte probleme de sănătate, reprezintă un moment dificil pentru această țară care a trebuit să anuleze unele componente ale redeschiderii în etape după aproape doi ani de carantină aproape continuă.

Omicron, despre care experții în sănătate spun că pare mai contagioasă, dar mai puțin virulentă decât tulpinile anterioare, a început să se răspândească în țară chiar în momentul în care a ridicat restricțiile la majoritatea frontierelor interne și a permis australienilor să se întoarcă de peste hotare fără carantină, ceea ce a dus numărul de cazuri la cel mai ridicat nivel din timpul pandemiei.

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la decesul Omicron

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la decesul Omicron, cu excepția faptului că bărbatul a contractat virusul la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă și a murit într-un spital din Sydney.

„Acesta a fost primul deces cunoscut în statul New South Wales (NSW) legat de varianta îngrijorătoare Omicron”, a declarat epidemiologul de la NSW Health, Christine Selvey, într-o înregistrare video difuzată de guvern.

Bărbatul s-a numărat printre cele șase decese cauzate de COVID-19 raportate în Australia în ziua precedentă, toate în cele mai populate state, NSW și Victoria, care găzduiesc mai mult de jumătate din populația de 25 de milioane de locuitori a țării.

Australia a înregistrat luni puțin peste 9.400 de cazuri noi

Australia a înregistrat luni puțin peste 9.400 de cazuri noi, în ușoară scădere față de recordul înregistrat în ziua precedentă, dar fără a include cazurile din statul Australia de Sud, care încă nu și-a raportat cifrele. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în NSW și Victoria.

„Deși observăm o creștere a numărului de cazuri… nu vedem impactul asupra sistemului nostru spitalicesc”, a declarat Annastacia Palaszczuk, premierul Queensland, stat care a raportat 784 de cazuri noi, cu patru persoane internate în spital.

Autoritățile australiene s-au opus revenirii la lockdown

Până în prezent, autoritățile australiene s-au opus revenirii la lockdown în fața numărului tot mai mare de cazuri, dar au restabilit unele restricții. Luni, NSW a impus din nou obligativitatea de a se intra în locurile publice doar cu ajutorul codurilor QR, în timp ce multe state au reimpus purtarea măștii în locurile publice închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS