10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate160 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în Gorj

160 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în Gorj

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat la finalul săptămânii trecute o acțiune pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, în cadrul Planului de acțiune „Foc de artificii 2021-2022”.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat, în flagrant delict, o femeie, de 37 de ani, din localitate, care desfășura acte de comerț cu articole pirotehnice din categoria P1 și F1, într-un alt spațiu decât cel autorizat. Toate articolele pirotehnice identificate la fața locului, având o greutate totală de 85 kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La aceeași dată, polițiști din cadrul  Poliției Orașului Rovinari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr, de 22 de ani și un bărbat, de 53 de ani, din comuna Bâlteni, efectuează operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, prin aceea că dețin și comercializează atât de la domiciliu, cât și la o societate comercială, de pe raza comunei Bâlteni, produse pirotehnice din categoria celor interzise de legislație.

Polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 10.500 articole pirotehnice

Astfel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, au fost efectuate două percheziții domiciliare pe raza comunei Bâlteni, una la domiciliul tânărului și alta la sediul societății comerciale în cauză.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 10.500 articole pirotehnice, cu o greutate totală de 84 kg. În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS