11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarianta Omicron ar putea însemna un puternic declin al pandemiei

Varianta Omicron ar putea însemna un puternic declin al pandemiei

Varianta Omicron pare a fi cea mai blândă dintre toate, de la declanșarea crizei COVID. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge atrag atenția asupra faptului că virusurile au o capacitate limitată de evoluție, iar noua variantă ar putea însemna un puternic declin al pandemiei.

Datele cu privire la pandemiile care au existat de-a lungul istoriei ne arată că ele au fost încheiate după aproximativ doi ani de zile, după ce s-a atins imunitatea naturală. În cazul COVID, doi ani de zile se vor împlini în martie 2022.

Virusul nu se poate îmbunătăți la infinit

Oamenii de știință se așteaptă ca Omicron să devină variantă dominantă, la fel ca în cazul Alpha și Delta. Virusul nu se poate îmbunătăți însă la infinit. Legile biochimiei spun că virusul va dezvolta în cele din urmă o proteină spike care se leagă de celulele umane cât mai puternic posibil, susține Ben Krishna, expert imunolog, într-un articol științific publicat în The Conversation.

Cetățenii de pe întreg globul vor trebui să învețe să trăiască cu SARS-COV-2. Astfel, cel mai probabil, vor avea un sezon de COVID în fiecare iarnă, în același mod în care avem sezonul gripei. Implicit, restricțiile ar urma să fie eliminate, în baza acestui raționament. Virusurile gripale pot avea, de asemenea, un model similar de mutație în timp, cunoscut sub numele de „deriva antigenică”, care duce la reinfectări, conform stiripesurse.ro.

Cel mai probabil, Omicron nu va fi varianta finală a SARS-COV-2

Cel mai probabil, Omicron nu va fi varianta finală a SARS-COV-2, dar ar putea fi ultima variantă de îngrijorare. Din ce în ce mai mulți experți în sănătate publică au declarat că se așteaptă ca SARS-CoV-2 să devină un virus endemic, care se modifică încet, în timp, afirmație susținută și de către Ben Krishna, de la Universitatea Cambridge.

Între timp, Omicron este extrem de contagioasă, iar Marea Britanie a înregistrat un nou record negativ. Autoritățile din Marea Britanie au raportat 122.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 la bilanțul de vineri și 136 de decese. Acest lucru poate însemna, pe de altă parte, o accelerare a imunății naturale. România se pare că a atins-o deja, 70% din populație este imunizată natural, potrivit celui mai recent studiu științific.

Record de cazuri covid a fost înregistrat și în Franța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS