3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenurile de golf ale lui Trump au primit ajutoare de 4 mil. de dolari de la guvernul britanic

Terenurile de golf ale lui Trump au primit ajutoare de 4 mil. de dolari de la guvernul britanic

În timp ce Donald Trump era președinte al SUA, terenurile sale de golf din Scoția au primit ajutoare COVID în valoare de 4 milioane de dolari (3 milioane de lire sterline) de la guvernul britanic, relatează BBC, conform Digi24.

Restricțiile impuse din cauza pandemiei COVID au provocat pierderi substanțiale afacerilor lui Trump din Ayrshire și Aberdeenshire. Ambele companii au fost nevoite să reducă numărul de angajați.

Trump Turnberry a înregistrat o cifră de afaceri la jumătate față de anul precedent și a înregistrat o pierdere de peste 3 milioane de lire sterline în 2020. Celălalt teren de golf a raportat, de asemenea, o pierdere de 1,3 milioane de lire sterline.

Fiii lui Trump se ocupă de terenuri

Trump și-a deschis primul teren de golf pe proprietatea Menie din Aberdeenshire în 2012, în ciuda opoziției față de potențialele daune aduse mediului, iar mai târziu a încercat să oprească construirea unui parc eolian în largul coastei, argumentând că ar strica priveliștea. În 2014, a cumpărat stațiunea de golf Turnberry din South Ayrshire de la o companie din Dubai.

El a predat controlul ambelor terenuri de golf fiilor săi, Donald Junior și Eric, cu puțin timp înainte de a deveni președinte în 2017.

„Sprijinul guvernamental a fost util pentru a păstra cât mai mulți angajați. Cu toate acestea, incertitudinea privind durata sprijinului și impactul grav al pandemiei au dus la concedieri pentru a pregăti afacerea pentru efectele pe termen lung asupra industriei ospitalității”, arată o declarație semnată de Eric Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS