3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate28 de migranți morți, descoperiți pe coasta de vest a Libiei

28 de migranți morți, descoperiți pe coasta de vest a Libiei

Corpurile neînsufleţite a 28 de migranţi au fost descoperite sâmbătă seara pe coasta de vest a Libiei. Ambarcaţiunea lor s-a scufundat, au declarat duminică surse de securitate, scrie Agerpres.

”Echipele Crucii Roşii au recuperat 28 de cadavre ale unor migranţi morţi. S-au găsit trei supravieţuitori, în două locuri diferite de pe plajele din Al-Allous, la 90 de kilometri de capitala Tripoli“, a declarat pentru AFP un oficial local din domeniul securităţii.

”Starea cadavrelor în descompunere indică faptul că naufragiul a avut loc în urmă cu câteva zile”, a adăugat el.

Alți 160 de migranți și-au pierdut viața

În imagini difuzate de presa locală se vede cum cadavrele sunt aliniate pe ţărm şi apoi puse în saci mortuari.

Tragedia are loc la doar câteva zile după ce 160 de migranţi au murit într-o săptămână. Ambarcaţiunile lor s-au scufundat în largul coastei de vest a Libiei. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 1.500 pe această rută, de la începutul anului, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Mai mult de 30.000 de migranţi au fost salvaţi sau interceptaţi de la începutul acestui an în largul coastelor libiene, potrivit OIM.

Ţara nord-africană este un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi. Aceștia încearcă să ajungă în fiecare an în Europa prin coasta italiană, aflată la aproximativ 300 km distanţă.

Provenind în majoritate din ţări din Africa sahariană, aceşti viitori candidaţi la exil cad pradă traficanţilor, dacă nu mor în timpul încercării de traversare, scrie AFP.

Cufundată într-o criză politică majoră după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia se confruntă de mai multe luni cu multiple critici pentru relele tratamente aplicate migranţilor.

Citește și: De Crăciun au trecut prin vămile din România aproape 66.000 de oameni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS