16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc, mesaj special cu prilejul Nașterii lui Hristos

Papa Francisc, mesaj special cu prilejul Nașterii lui Hristos

Riscăm să devenim surzi la strigătele de durere şi suferinţă ale atât de multor oameni, fraţii şi surorile noastre”, a spus Papa Francisc. În cadrul mesajului de Crăciun pe care Papa Francisc l-a susținut, acesta i-a mustrat pe cei ce nu sunt atenți la durerea celor din jur, lansând un apel pentru pace și împotriva violenței domestice, relatează DPA.

Mai multă atenție la durerea celor din jur

„Continuăm să asistăm la un mare număr de conflicte, crize şi neînţelegeri. Acestea par să nu se mai termine niciodată şi am ajuns într-o situaţie în care abia dacă le mai observăm”, a spus suveranul pontif. El a menționat mai multe regiuni ce sunt profund afectate de crize economice sau sociale, printre care se numără și Siria, Etiopia, Afganistan, Yemen şi Ucraina.

De asemenea, suveranul pontif a remarcat că părțile implicate în conflict că nu au voința necesară pentru a se așeza la masa dialogului. Papa Francisc s-a rugat și pentru femeile ce sunt pradă violenței domestice în timpul pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor şi pentru bătrânii care suferă de singurătate.

La finalul slujbei, suveranul pontif a încheiat cu replica  ‘Urbi et Orbi’ (către oraş şi întreaga lume) şi le-a urat credincioşilor Crăciun fericit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS