22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Victoriei Revoluţiei, sărbătorită de autorităţile craiovene

Ziua Victoriei Revoluţiei, sărbătorită de autorităţile craiovene

Miercuri, 22 decembrie, autorităţile municipiului Craiova au sărbătorit Ziua Victoriei Revoluţiei, anul acesta împlinindu-se 32 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

„Ziua de 22 Decembrie ne oferă posibilitatea de a vorbi deschis despre una dintre cele mai importante file din istoria contemporană a României, dar și de a-i omagia pe cei care, prin cutezanța lor, au contribuit în mod esențial la victoria Revoluției împotriva unui regim totalitar și opresiv.

Suntem o națiune greu încercată. Tot ce avem a fost câștigat cu sacrificii și pentru toate s-a plătit un preț dureros. A trebuit să luptăm pentru suveranitate și unitate, iar drepturile și libertățile de care astăzi ne bucurăm au fost dobândite prin curajul și jertfa celor care, în 1989, au înfruntat și au înlăturat dictatura.

Îi comemorăm astăzi pe martirii Revoluției și ne exprimăm respectul pentru luptătorii ei.

Actul lor de eroism reprezintă fundamentul României prezentului. Parcursul nostru din ultimele trei decenii și faptul că acum ne scriem viitorul ca parte a Uniunii Europene li se datorează lor și abnegației cu care și-au asumat un rol crucial pentru destinul țării.

Decembrie 1989 a marcat renașterea democrației în România, dar păstrarea și consolidarea ei reprezintă eforturi continue, cu fiecare dintre noi dator să contribuie.

Trebuie să ocrotim valorile pe care ea se întemeiază, să ne exercităm libertățile respectându-le celorlalți drepturile, să cultivăm dialogul respectând diferențele de opinie. Astfel ne vom demonstra cu adevărat considerația pentru eroii Revoluției și memoria lor“, se arată în mesajul transmis de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS