8.3 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateRomân condamnat în Anglia, pierdut de poliţişti pe aeroportul din Cluj

Român condamnat în Anglia, pierdut de poliţişti pe aeroportul din Cluj

Un bărbat condamnat la închisoare în Anglia şi depistat printre pasagerii unei curse venite din Londra a reuşit să le scape printre degetele poliţiştilor de frontieră de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, informează Observatornews

Bărbatul din Huedin, condamnat la un an și jumătate de închisoare în Anglia, dar cercetat pentru diferite fapte și în alte țări, a sosit marţi seară pe Aeroportul din Cluj cu avionul care venea de la Londra. În momentul scanării documentelor, polițiștilor de frontieră le-a apărut în sistem faptul că persoana este data în urmărire.

Individul a fost condus spre o altă poartă a aeroportului, nefolosită în acel moment, pentru a fi dus mai apoi într-o încăpere, de unde urma să fie dus la secția de poliție. 

În doar câteva secunde, într-un moment de neglijență din partea agenților, bărbatul a ieșit din terminal, a urcat într-un taxi și a plecat.

La câteva străzi distanță, când taximetristul a oprit la un semafor, bărbatul a coborât din maşină, fără să plătească, şi s-a făcut nevăzut. Imediat s-a dat alarma şi au fost instituite filtre la ieşirile din oraş, pentru prinderea acestuia, dar încă nu a fost găsit. 

Anchetă internă la Poliția de Frontieră Cluj

La Poliția de Frontieră Cluj va fi demarată o anchetă internă, pentru a fi trași la răspundere cei vinovați.

„În data de 21.12.2021, la ora 19.45, pe Aeroportul International din Cluj-Napoca, din direcția Luton, un cetățean român a fost înapoiat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronava de către un polițist de frontieră în vederea efectuării formalităților de intrare în țară.

Pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat in mulțime și a ieșit din incinta aeroportului. 

În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul, domiciliat pe raza județului Cluj, figurează în atenția autorităților române, pentru infracțiuni la regimul circulației. Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale poliției și jandarmeriei, in vederea depistării persoanei in cauza.

Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale. Totodată, la nivelul instituţiei au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurării în care s-a produs evenimentul şi au fost dispuse măsuri pentru a preîntâmpina astfel de situaţii”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Eintracht Frankfurt a câştigat Europa League în dauna lui...

Eintracht Frankfurt a câştigat trofeul Europa League! Gruparea germană...

ȘTIRI GdS