11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: 135 de dosare penale pentru angajaţi din sectorul sanitar care au mers la serviciu fără a se vaccina

Italia: 135 de dosare penale pentru angajaţi din sectorul sanitar care au mers la serviciu fără a se vaccina

După o serie de controale la nivel naţional, poliţia italiană a descoperit peste 300 de angajaţi din sectorul sanitar care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, deşi erau obligaţi s-o facă în virtutea activităţii pe care o desfăşoară, informează miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Dintre aceştia, poliţia a deschis dosare penale pe numele a 135 de doctori, farmacişti şi asistente medicale. Aceste persoane au venit la locul de muncă în pofida interdicţiilor existente, au anunţat miercuri carabinierii italieni.

Poliţia italiană a închis şase cabinete medicale şi două farmacii

Poliţia italiană a închis, de asemenea, şase cabinete medicale şi două farmacii unde oamenii continuau să lucreze chiar dacă li s-a interzis anterior acest lucru din cauza nerespectării normelor.

Inspecţii au avut loc începând din noiembrie. În această perioadă, poliţia italiană a întreprins controale la circa 6600 de puncte de lucru, potrivit informaţiilor sale.

Guvernul Italiei a introdus încă din aprilie vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

Guvernul Italiei a introdus încă din aprilie vaccinarea obligatorie pentru personalul medical din sectorul sanitar. La sfârşitul lui noiembrie, executivul de la Roma a extins vaccinarea obligatorie la personalul administrativ din acest sector.

Începând cu 15 decembrie, personalul din sectorul sanitar trebuie, de asemenea, să fie vaccinat cu doza booster. Cei care vor veni la serviciu fără să fie vaccinaţi riscă amenzi. Cei care nu vor putea să prezinte dovada vaccinării nu vor fi lăsaţi în primă etapă să vină la muncă, riscând apoi să nu-şi mai primească salariile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS